Dolly Bellefleur op homoradio: Bet van Beeren

Op woensdag 16 april praat Dolly Bellefleur met gasten over de legendarische bet van Beeren: bij de Amsterdamse homoradio MVS-radio van 19.00 tot 20.00 uur. ‘Dolly’s Bonte Woensdag Avond Trein’ is een maandelijks radiomagazine voor ‘holebi’s en hotero’s’. Met een knipoog naar ‘De Bonte Dinsdagavond Trein’, waarin Snip en Snap travestie in Nederland op de kaart zetten, discussieert La Bellefleur met gasten over actuele onderwerpen. De rubriek ‘Those were the gays’ gaat dit keer over Bet van Beeren (1902-1967): kroeghoudster van café ’t Mandje op de Zeedijk. Lesbisch en voor niemand bang, genoot ze hoog aanzien op de Zeedijk. (bron: persbericht)

Politie, maar ook penose, pooiers en hoeren hadden ontzag voor haar. De butchy lady scheurde op een zware motor door de stad, graag als matroos verkleed. In haar kroeg konden homo’s en lesbo’s terecht: ze konden er zelfs met elkaar dansen, een unicum in die tijd. Ook haar rol in de oorlog was bijzonder. In de kelder zaten onderduikers, op zolder lagen wapens van het verzet, terwijl ze via de  voordeur jenever aan de Duitsers leverde. MVS-radio is de homozender van Amsterdam en is te beluisteren in de regio Amsterdam via Salto Stads FM op de ether 106.8FM en op de kabel 103.3FM. Buiten de regio Amsterdam is de uitzending live te beluisteren via www.salto.nl.

Lees ook:Dolly praat over Annemarie Grewel op homoradio
Lees ook:Dolly eert Wim Hogenkamp op MVS
Lees ook:Dolly niet op 2 april op homoradio MVS
Lees ook:Bellefleur babbelt over Moederdag op homoradio
Lees ook:Dolly’s radioprogramma: ‘Gewoon jezelf zijn’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>