Tietenbrug Venetië om homo’s om te turnen

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Venetië heeft naast de Rialtobrug en de Brug der Zuchten een brug met een op zijn zachtst gezegd opmerkelijke naam: de Tietenbrug. De Ponte delle Tette stelt niks bijzonders voor, maar het verhaal erachter wel. In de panden rondom de brug hingen prostituees ten tijde van de Italiaanse Renaissance met blote borsten over de balkons. In die tijd tierde de mannelijke homoseksualiteit welig. Dat vond de overheid van Venetië maar niks: die droeg de hoertjes op om met de tieten buitenboord uit het raam te hangen.

In de hoop dat de homoheren zich daardoor naar binnen lieten lokken en eenmaal boven bij de dames de mannenliefde zouden vergeten. Of het hielp? Dat weet niemand. De collega van Italiëblog heeft het verhaal over de brug en de omgeving van de Tietenbrug in Venetië uitgebreid beschreven.

Lees ook:Gouden Leeuw Venetië voor ‘Desde Alla’
Lees ook:Carnaval van Venetië het meest sprookjesachtige ter wereld
Lees ook:Venetië: het mooiste carnaval
Lees ook:Venetië heeft het mooiste carnaval ter wereld
Lees ook:Stadsdeel Amsterdam Centrum weer in de bocht: vlaggen verboden.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>