Gouden Leeuw Venetië voor ‘Desde Alla’

De film ‘Desde Alla‘ van Lorenzo Vigas heeft op het filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw voor Beste Film gewonnen (trailer: klik hier). De film gaat over de 50-jarige Amando die in de Venezolaanse hoofdstad Caracas tienerjongens betaalt om hem gezelschap te houden. Op een dag ontmoet hij de 17-jarige Elder die een criminele bende leidt.

Zie ook: ‘Félix & Meira’, de verstikkende wurggreep van fanatisme

De ene is op zoek naar seks, de andere op geld. Het filmdebuut gaat over wederzijdse uitbuiting. Er ontstaat een seksueel geladen emotionele band tussen hen. De ontmoeting verandert hun levens. De dramaproductie Vegas droeg de prijs op aan zijn land Venezuela. ‘Desde Alla’ was zijn debuut als regisseur. Het is voor het eerst dat een speelfilm uit Latijns-Amerika in Venetië de hoofdprijs wint.

Lees ook:Sophie en Waldemar in ‘Zomerhitte’: wát een stoten!
Lees ook:‘Kinderen die kort worden gehouden, kunnen voor het leven beschadigd raken’
Lees ook:Venetië breekt met Sint Petersburg vanwege antihomo-wet
Lees ook:Gay-pride Leeuw filmfestival Venetië
Lees ook:Carnaval van Venetië het meest sprookjesachtige ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>