Gezocht: gediscrimineerde getrouwde paren van gelijke geslacht

COC Nederland en ILGA zijn op zoek naar Nederlandse getrouwde paren van gelijk geslacht die in andere EU-landen problemen hebben ondervonden bij erkenning van rechten die voortkomen uit het huwelijk. COC en ILGA willen dit soort voorbeelden gebruiken om de bestaande regelgeving te verbeteren.

 

Binnen de Europese Unie is het vrije verkeer tussen personen geregeld, maar paren van het zelfde geslacht die getrouwd zijn of een partnerschapregistratie hebben, zien hun rechten nogal eens in rook opgaan in andere EU-landen. Zo kan het voorkomen dat een partner in het ziekenhuis niet mag beslissen over het lot van zijn zieke echtgenoot of zelfs het recht wordt die te bezoeken. Een Nederlandse partner kan de erfenis van haar Poolse vrouw niet krijgen terwijl het stel in Nederland is getrouwd. Heeft u dit soort ervaringen meegemaakt: mail ze naar [email protected].

Lees ook:COC: Stop IVF-discriminatie lesbische paren
Lees ook:Homorelaties verdienen erkenning in de hele EU
Lees ook:Nieuwe Wereldkaart homorechten van de ILGA
Lees ook:Homohuwelijk in Noorwegen een feit
Lees ook:COC: maatregel regeerakkoord moet van tafel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>