Nieuwe Wereldkaart homorechten van de ILGA

De International Gay & Lesbian Association (ILGA) viert haar 30-jarig bestaan met de uitgave van de meest recente wereldkaart, waar per land staat aangegeven hoe het met de homorechten is gesteld. De ILGA is een federatie van meer dan 600 groepen in 90 landen, die strijden voor gelijke rechten voor homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders. Mensen of groepen die de kaart graag willen hebben, kunnen voor 20 april mailen naar [email protected].

De ILGA werkt op dit moment aan het ILGA-rapport over door overheden aangestuurde homofobie in de wereld. Dat rapport zal klaar zijn op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie. De ILGA behaalde de afgelopen 30 jaar aanzienlijke successen, zoals her schrappen van homoseksualiteit van de lijst ziektes door de Wereld Gezondheid Organisatie. In december 2006 kreeg de Europese tak, ILGA Europe, de consultatieve status bij de Economic & Social Council (ECOSOC) van de Verenigde naties.

Lees ook:Embrace Pink toegelaten als lid ILGA
Lees ook:Eerste land lid van homokoepelorganisatie ILGA
Lees ook:Nederland koploperpositie homorechten kwijt
Lees ook:Grote verschillen in omgang met transgenders
Lees ook:De USA, China en Rusland weigeren mensen met hiv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>