Berlusconi: liever jonge meisjes dan homo’s

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi doet weer eens van zich spreken: ditmaal heeft hij zich de woede van de Italiaanse homo’s op de hals gehaald. Hij zou een 17-jarig Marokkaans meisje hebben geholpen die seksfeestjes bij hem thuis bezocht. In een reactie op de oproep om af te treden, liet de premier weten dat het beter is om ‘gepassioneerd te zijn over een mooie vrouw dan over een homo’. De Italiaanse variant van het COC, Arcigay, heeft excuses van de premier geëist.

 

‘De opmerking van de premier is een gevaarlijke aanzet tot vooroordelen en een steun voor het legitimeren van discriminatie, onrecht en lijden’, aldus de voorzitter van de roze belangenbehartiger. De  minister van Gelijke Behandeling bagatelliseerde de opmerking van Berlusconi als ‘een grapje’. Hij is al weken in opspraak, omdat hij in mei ’s nachts heeft gebeld met de politie in Milaan om het jonge meisje vrij te krijgen, dat eerder een seksfeest bij hem thuis had bezocht. Ze zou een nichtje zijn van president Mubarak van Egypte. Het meisje zit vast omdat ze verdacht wordt van diefstal. De oppositie beschuldigt Berlusconi ervan dat hij zijn ambt heeft misbruikt om bij het meisje in te grijpen. De premier zelf noemde zijn ingrijpen ‘een daad van solidariteit’.

Lees ook:Homo’s: hou je in en gedraag je
Lees ook:Dante schreef al dat de paus naar de hel ging
Lees ook:Lady Gaga roept bij EuroPride op tot gelijke homorechten
Lees ook:Berlusconi jaagt Spanjaarden in de gordijnen
Lees ook:IKEA lanceert Italiaanse homoadvertentie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Berlusconi: liever jonge meisjes dan homo’s

  1. Jan Tien

    Ik voorzie nog een hele foute musical. Lang leve de EU, misschien moet Rutte maar eens naar Italie afzakken. Alhoewel dat niveau zullen in die 4 jaar waarschijnlijk ook wel halen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>