IKEA lanceert Italiaanse homoadvertentie

De Zweedse meubelgigant IKEA heeft in Italië een advertentie gelanceerd met een homokoppel. Het is niet de eerste homovriendelijke campagne van IKEA en toont twee mannen die elkaars hand vasthouden, onder de leus (vrij vertaald) ‘Alle soorten gezinnen zijn welkom’. Onder beide heren staat de tekst: ‘Bij ons kun je je thuis voelen. Wij stellen ons ten doel om het leven voor iedereen aangenamer te maken: ieder gezin, ieder koppel, wie of wat dan ook.’ De Italiaanse krant Il Giornale, waarvan premier Silvio Berlusconi de eigenaar is, beschuldigt IKEA van ‘Zweeds imperialisme’ en van ‘provocatie’.

 

Berlusconi zei vorige maand dat zijn regering het nooit zal toestaan dat homokoppels kunnen trouwen of kinderen kunnen adopteren. Roze Italië juichen de komst van de advertentie toe: ‘misschien volgen er meer dit voorbeeld, door progressief naar de toekomst te kijken in plaats van terug naar de middeleeuwen.  In het verleden moest IKEA homovriendelijke advertenties terugtrekken. In de eerste homoadvertentie in 1994 waren twee homomannen te zien op zoek naar eetkamermeubilair. Die trok de meubelgigant in na een bommelding. In 2008 riepen Poolse katholieken op tot een boycot van IKEA, omdat er homokoppels in de catalogus te zien waren. Ze beschuldigden de Zweedse firma ervan homoseksualiteit te ‘promoten’.

Lees ook:IKEA zwicht voor homofobe Russen
Lees ook:IKEA stopt in Rusland met magazine ‘Live’ vanwege ‘homopropaganda’
Lees ook:Knipoog Ikea richting gelijke LGBT-rechten in Italië
Lees ook:Italië ver van homohuwelijk verwijderd
Lees ook:Tv-commercial tegen anti-homo referendum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>