Minister Van Bijsterveldt krijgt homo-emancipatie

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) wordt opnieuw verantwoordelijk voor het homo-emancipatiebeleid. Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart wordt de nieuwe minister. COC Nederland is blij dat homobeleid onder het beheer van een minister blijft. Volgens COC-voorzitter Vera Bergkamp ‘krijgt een minister meer voor mekaar dan een staatssecretaris, zoals in de afgelopen kabinetsperiode is gebleken’.

Bergkamp stipte aan dat  er juist binnen het onderwijs (de portefeuille van Van Bijsterveldt) veel te doen  valt op het gebied van homobeleid. Eind 2009 stemde een Kamermeerderheid voor het opnemen van homoseksualiteit in de kerndoelen van het onderwijs. Van Bijsterveldt was de afgelopen periode als demissionair staatssecretaris van OCW verantwoordelijk voor het homobeleid, als opvolger van minister Ronald Plasterk.

Lees ook:Staatssecretaris ‘moet niet meedoen aan Canal Parade’
Lees ook:Rouvoet hevelt homo-emancipatie over
Lees ook:Verplichte voorlichting overwinning homojongeren
Lees ook:COC wil snel homovoorlichting
Lees ook:Passage regeerakkoord van belang voor homo-emancipatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>