COC wil snel homovoorlichting

COC Nederland wil dat het kabinet voorlichting over homo- en transseksualiteit op school snel verplicht stelt. De belangenorganisatie vraagt de Tweede Kamer om minister Van Bijsterveldt (OCW) hier op aan te spreken, tijdens een debat op over de vormende taak van het onderwijs op 16 november 2011. Al sinds 2009 vraagt de Kamer om verplichte voorlichting over homo- en transseksualiteit op school. In juni drong vrijwel de hele Kamer aan op een snelle invoering; alleen CDA, ChristenUnie en SGP waren tegen. Toch heeft minister Van Bijsterveldt nog altijd geen besluit genomen (bron: persbericht).

 

‘We rekenen er op dat tenminste op het punt van voorlichting vooruitgang geboekt wordt, nu het kabinet de kwestie weigerambtenaren op de lange baan schuift en de enkele-feitconstructie laat voortbestaan,’ aldus COC-voorzitter Bergkamp. Veel lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) jongeren hebben het zwaar in het onderwijs. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau is de middelbare school voor hen geen veilige plek, scheldwoorden en pesterijen zijn schering en inslag. Suïcidecijfers liggen onder homojongeren tot vijf maal hoger dan onder heterojongeren. Het gebrek aan voorlichting op school vormt een voedingsbodem voor homo- en transfoob geweld.

 

Ongeveer tweederde van middelbare scholieren krijgt op school nooit voorlichting over homoseksualiteit. Volgens 81 procent van de homojongeren zou juist voorlichting bijdragen aan een betere positie voor homoseksuelen. Het COC startte eerder dit jaar een petitie voor verplichte voorlichting op www.coc.nl. Tijdens de Gay Pride 2011 voerde de belangenorganisatie een grootscheepse publieksactie.

Lees ook:COC start petitite voor voorlichting op elke school
Lees ook:Vertraging voorlichting homoseksualiteit onacceptabel
Lees ook:Verplichte voorlichting overwinning homojongeren
Lees ook:Uitstel voorlichting homoseksualiteit tot minimum beperkt
Lees ook:Tweede Kamer debatteert over verplichte voorlichting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>