Staatssecretaris ‘moet niet meedoen aan Canal Parade’

Demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) vaart mee tijdens de Canal Parade. SP Kamerlid Jasper van Dijk is not amused: volgens hem heeft zij nooit iets gedaan aan homodiscriminatie op scholen. ‘Als ze meevaart, moet ze ook de wet veranderen zodat scholen niet langer homo’s kunnen weigeren’, vindt Van Dijk, ‘Anders is deze actie een lege huls.’ Hij noemt haar plan ‘hypocriet’. Bijzondere scholen mogen homoseksuele leraren en leerlingen weigeren.

 

Na de val van het kabinet nam de CDA staatssecretaris de portefeuille homo-emancipatie over van de afgetreden minister Plasterk. Aanvankelijk leek het erop dat de OCW-boot dit jaar niet zou varen: minister Rouvoet nam de portefeuille over van Plasterk en zei in augustus wat andere te doen te hebben. Homozaken liet hij over aan Van Bijsterveldt die dinsdag besloot de traditie van Plasterk voort te zetten om ieder jaar deel te nemen aan de Canal Parade.

Lees ook:Homo van school weigeren Oké voor CDA jongeren
Lees ook:Minister Van Bijsterveldt krijgt homo-emancipatie
Lees ook:Balkenende en Rouvoet niet naar Gay Parade op boot Plasterk
Lees ook:CDA schuift aan in ‘heilig bootje’ op Canal Parade
Lees ook:Plasterk komt op voor homomilitairen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Staatssecretaris ‘moet niet meedoen aan Canal Parade’

  1. sportingact

    Helemaal eens met Van Dijk. Hypocriet ten voeten uit. Dus wat mij betreft mag deze tante wegblijven en het zou ProGay sieren deze dame te weren als ondersteuning voor de homo-beweging en een stelling inneemt van geen woorden maar daden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>