Stewardessen en homo stewards willen niet op Iran vliegen

Een aantal homoseksuele stewards bij de KLM wil niet meer in Teheran overnachten. Ze voelen zich er niet veilig vanwege homovervolgingen. Dat schrijft dagblad AD op basis van gegevens van de Bond van Cabinepersoneel (VNC). De KLM vliegt vijfmaal per week naar de Iraanse hoofdstad. Volgens FNV Bondgenoten hanteert de luchtvaartmaatschappij sinds 2000 een lijst met mensen die er niet heen willen vliegen: dat zouden ‘vooral vrouwen zijn die ‘nare dingen’ in het land hebben beleefd’, aldus het FNV.

Volgens de vakbond is die lijst nu gesloten: de FNV wil weten hoe de KLM vrouwen en homo’s nu veilig kan laten overnachten in Teheran. Als homo’s er niet meer naartoe willen, moeten stewardessen worden ingezet, maar die willen er veelal niet heen omdat ze er een hoofddoek moeten dragen. ‘Een lastige kwestie’, vindt het FNV. De KLM laat alleen weten maatregelen te treffen als het echt onveilig is voor haar medewerkers.

Lees ook:Onderzoek homopesten in noodopvang Heumensoord nog niet afgerond
Lees ook:Jamaicaanse LHBTI’s krijgen eenvoudiger asiel in Nederland
Lees ook:Rechter VS pleit voor verkrachten lesbo’s
Lees ook:Ladyboys als stewardess bij Thaise luchtvaartmaatschappij
Lees ook:Helft hetero’s drager van ‘homo-genen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>