Christenleider steun doodstraf homo’s

IMG_20160527_161320De leider van de Britse ultrarechtse religieuze groep Christian Voice, Stephen Green, steunt het Oegandese wetsvoorstel om homo’s met de dood te bestraffen. ‘De Bijbel roept op tot de ultieme straf voor sodomie (Lev 20;13) en verkrachting (Deut 22;25). Het contrast tussen onze politici en die in Oeganda kan niet groter. Een Oegandees parlementslid probeert de kinderen van het land te beschermen. Het Lagerhuis van het Verenigd Koninkrijk probeert onze kinderen te verderven. Welk land is dan het beschaafdst in de ogen van de almachtige God, vraag ik mij af?’ Na zware internationale druk heeft het Oegandese parlement de plannen  afgezwakt.

Ook het hoofd van de in het Afrikaanse land invloedrijke Anglicaanse kerk heeft de plannen veroordeeld. Green: ‘Het gaat hier om niets minder dan de soevereiniteit van Oeganda. Buigen ze het hoofd voor westerse secularisatie, of blijven ze hun eigen christelijke waarden en de traditionele Afrikaanse leefwijze trouw? Ik hoop en bid voor het laatste en dat westerse homoseksuelen en abortusaanhangers aan het denken worden gezet.’ Christian Voice is tegen abortus, homoseksualiteit, echtscheiding en voorlichting over safe seks en vóór de doodstraf.

Lees ook:‘Homoseksualiteit bestaat niet, want er zijn ook geen homo-koeien’
Lees ook:Oeganda ‘veilig voor gay toeristen’ – aldus Oegandese reisbureau’s
Lees ook:Anti-homowet in Oeganda: een westers export product?
Lees ook:Verdeeldheid binnen Anglicaanse kerk om ‘homohuwelijk’
Lees ook:Roze Oegandezen vrezen anti-homogeweld vanwege belastingverhogingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>