Oeganda ‘veilig voor gay toeristen’ – aldus Oegandese reisbureau’s

Oproep-tegen-anti-homowet-Oeganda_event-fullHet is bijna niet voor te stellen, maar Oegandese reisbureau’s houden vol dat hun land veilig is voor homoseksuele toeristen. Volgens SoSoGay spraken vertegenwoordigers van de Oegandese reisbranche met de International Gay and Lesbian Travel Association (IGLTA). De Oegandezen zeiden dat ‘homo’s welkom zijn’, aldus IGLTA-voorzitter John Tanzella.

‘Ze bleken erg bezorgd over hoe er in West-Europa en Noord-Amerika over Oeganda werd gedachten beweerden dat ze erdoor verrast waren.’ Tanzella voegde eraan toe dat Oeganda veel moest leren, voor het welkom is als lid van de IGLTA. Begin augustus verklaarde het Oegandese Hooggerechtshof de nieuwe draconische anti-homowet ongrondwettelijk. Inmiddels buigen parlementsleden zich over een ‘aangepaste versie’. President Musenevi wil dat liever nog even uitstellen, ‘om geen economische schade te lijden’, omdat het westen vanwege de anti-homowet de uitbetaling van miljoenen euro’s aan ontwikkelingshulp heeft opgeschort. Wellicht moeten we de uitspraken van het Oegandese reiswezen over een veilig Oeganda voor gay travelers in datzelfde licht zien.

Lees ook:President Oeganda wacht nog even met nieuwe anti-homowet
Lees ook:Europa moet ‘direct in gesprek met president Oeganda’ over anti-homowet
Lees ook:Tutu maant Musenevi: ‘Teken anti-homowet niet’
Lees ook:Oegandese parlementsleden willen anti-homowet terug
Lees ook:President Oeganda heeft anti-homowet ondertekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>