President Oeganda heeft anti-homowet ondertekend

IMG_20160527_161320Ondanks alle druk om het niet te doen en na enige aarzeling heeft president Musenevi van Oeganda toch de anti-homowet ondertekend tijdens een persconferentie in het State House in Entebbe in de buurt van de hoofdstad Kampala. Homo’s krijgen bij een eerste overtreding 14 jaar celstraf en bij herhaling levenslang. Een homo niet aangeven is strafbaar en praten over homoseksualiteit ook.

Aanvankelijk riskeerden homo’s zelfs de doodstraf, maar dat is onder internationale druk vervangen door levenslang. De regering van het land vindt deze wet nodig, omdat ‘westerse homoseksuelen naar Oeganda komen die de traditionele gezinnen bedreigen en die Oegandese kinderen besmetten met homoseksualiteit’. Overigens is Oeganda niet het enige land waar de roze medemens maar beter kan wegblijven. Zondag liet een andere Afrikaan van zich horen, die ook niet bepaald veel op heeft met homo’s: president Mugabe van Zimbabwe.

Lees ook:Politie-inval in kantoor hiv-project Oeganda
Lees ook:President Oeganda weigert ondertekening nieuwe antihomowet
Lees ook:Oeganda mildert straffen voor homo’s
Lees ook:Afrikaans verzet tegen anti-homowet Oeganda
Lees ook:Anti-homowet in Oeganda: een westers export product?

1 Reacties // Reageer

One thought on “President Oeganda heeft anti-homowet ondertekend

  1. Iemand

    Achterlijke land

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>