Politie-inval in kantoor hiv-project Oeganda

Oproep-tegen-anti-homowet-Oeganda_event-fullDe politie in Oeganda heeft een inval gepleegd in kantoren van een non-profitorganisatie die hulp verleent aan mensen met hiv. De door de Verenigde Staten gefinancierde ngo is het Makarere University Walter Reed Project. Volgens een woordvoerder van de Oegandese regering werden er ‘jongeren getraind om homoseksueel  te worden’. De politie ontkent een inval te hebben gepleegd.

Een als agent verklede man zou medewerkers van het kantoor hebben bedreigd, waarop het gebouw door het plaatselijke bestuur werd gesloten. De politie zegt nog op zoek te zijn naar de man. Een leider van de Oegandese homobeweging zegt dat een medewerker van het  kantoor voor verhoor is opgepakt. In februari werd in Oeganda een wet van kracht die homoseksualiteit tot levenslang kan bestraffen. He tWesten reageerde furieus, maar de Oegandese bevolking blijkt er vierkant achter te staan.

Lees ook:Politie verricht drie aanhoudingen in zaak antihomo-flyers Amsterdam
Lees ook:Evangelisten VS staan achter antihomowet Oeganda
Lees ook:Oeganda ‘veilig voor gay toeristen’ – aldus Oegandese reisbureau’s
Lees ook:UK stuurt homo-asielzoeker terug naar Oeganda: ‘hij is veilig als hij ‘discreet’ leeft’
Lees ook:Hillary Clinton: ‘President Oeganda zette me voor gek toen ik hem sprak over homorechten’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>