Europa moet ‘direct in gesprek met president Oeganda’ over anti-homowet

De Europese Unie ‘moet direct in gesprek met president Musenevi van Oeganda‘ over de nieuwe anti-homowet. Dat vindt COC Nederland. Deze week nam het Oegandese parlement de draconische wet aan, waarin staat dat homoseksuele handelingen met levenslange gevangenisstraf worden bestraft. Voorzitter Tanje Ineke noemt het ‘een afschuwelijke wet die mensen straft om wat ze liefhebben.’

Zelfs een moeder die haar kind niet aangeeft als ze weet dat het homoseksueel is, riskeert celstraf. Ineke noemt het ‘extra bitter’ dat deze wet vlak voor kerst werd aangenomen. Ineke: ‘Het zou nu moeten gaan over liefde en mededogen in plaats van afwijzing.’ De president moet de wet nog ondertekenen. Oegandese LHBT-groepen hopen dat buitenlandse regeringen met hem in gesprek zullen gaan. Het COC dringt daar bij minister Timmermans van Buitenlandse Zaken op aan. Ook in Nigeria werd deze week een anti-homowet aangenomen. Die wet verbiedt steun aan de roze medemens, publieke zichtbaarheid en pleiten voor homohuwelijken. Ook in Nigeria moet de president de wet nog ondertekenen.

Lees ook:Parlement Nigeria neemt strenge anti-homowet aan
Lees ook:Obama dreigt Oeganda om anti-homowet
Lees ook:Tutu maant Musenevi: ‘Teken anti-homowet niet’
Lees ook:Oeganda ‘veilig voor gay toeristen’ – aldus Oegandese reisbureau’s
Lees ook:Afrikaans verzet tegen anti-homowet Oeganda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>