Roze Oegandezen vrezen anti-homogeweld vanwege belastingverhogingen

De Verenigde Staten hebben flink gesneden in de financiële steun aan Oeganda, vanwege de draconische anti-homowetgeving. De president van het Afrikaanse land wil nu de belastingen verhogen, zelfs op voedsel en water. De bevolking is woedend en de media blijft artikelen publiceren waarin roze Oegandezen worden zwartgemaakt.

De Oegandese activist Edwin Sesange is bang dat het volk de woede gaat botvieren op LHBT’s.  De overheid van Oeganda moet nog stemmen over het voorstel van de president. Dat gebeurt waarschijnlijk in september. 

Lees ook:Oeganda ‘veilig voor gay toeristen’ – aldus Oegandese reisbureau’s
Lees ook:Laten wij miljoen handtekeningen verzamelen om antihomo-wet Oegenda tegen te houden
Lees ook:Evangelisten VS staan achter antihomowet Oeganda
Lees ook:Gay.nl interviewt ondergedoken Oegandese activist: ‘We vrezen voor onze levens’
Lees ook:Teken petitie tegen doodstraf homo’s in Oeganda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>