Een etmaal lang Theo van Gogh

Tv-zender Het Gesprek ruimt zondag 1 november de hele dag in voor Theo van Gogh. Vijf jaar na de moord op de filmmaker zendt Het gesprek van 06.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur interviews van en over de filmmaker uit. Een meesterlijke serie van zijn hand was ‘Een prettig gesprek’. De geïnterviewde moest na afloop altijd een cadeau gekregen cactus  een kus geven. Het gesprek met Erwin Olaf staat nog altijd op mijn netvlies. Van Gogh spert zijn ogen open van verbazing, als de fotograaf  gierend van het lachten een hilarische anekdote vertelt over zijn zelfportret ‘Cum’ uit 1985. Op die foto staat Erwin Olaf met een klodder sperma van zijn geliefde op zijn wang.

Zijn vriendje  kreeg na ‘de daad’ geen tijd om bij te komen, maar moest ‘met knikkende knieën gelijk achter de camera plaatsnemen.’ Olaf: ‘Ik siste tussen mijn tanden door: ‘Schiet nou óhop, het begint te druipen’.’ Of er zondag ook afleveringen van ‘Een prettig gesprek’ tussen zitten, is niet duidelijk: zender Het gesprek  geeft (nog) geen overzicht van de interviews. Wat in ieder geval wel? Interviews uit ‘Gogh’s zondag’, afgewisseld met reacties van mensen die hem goed gekend hebben. De Amsterdamse stadszender AT5 brengt vanavond vanaf 22.14 uur ‘De zomer van 1998’ over het maken van de film ‘de Pijnbank’ men Paul de Leeuw, vanaf 23.54 uur ‘Een prettig gesprek met Ischa Meijer’ en vanaf 01.15 uur een stadsdebat over kroegen, met Van Gogh erin: allemaal goed voor spannende tv, met of zonder roze touch. Maandag is vanaf 20.55 uur op Nederland 2 een postuum  zelfportret te zien, gemaakt op basis van uitsluitend beelden en uitspraken van de filmmaker.

Lees ook:Erwin Olaf kiekt Máxima
Lees ook:Erwin Olaf ontwerpt nieuwe munt met Willem-Alexander
Lees ook:Erwin Olaf’s keuzes in Zomergasten
Lees ook:Erwin Olaf heeft spijt van spuugincident tijdens kiss-in
Lees ook:Erwin Olaf fotografeert Leidens Ontzet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>