Tv-tip: Erwin Olaf

Woensdagavond 7 oktober 2009 brengt Het Uur van de Wolf op Nederland 2 een portret van Erwin Olaf, gemaakt door Michiel van Erp. Hij reisde mee naar belangrijke openingen en exposities en filmde de kunstenaar bezig met fotosessies. De Nederlandse fotograaf (1959) kreeg met zijn laatste fotoserie ‘Hope, Griep en Rain’ internationale erkenning. Nu is hij een gevierd fotograaf, maar dat was niet altijd zo. Zijn vroegere werk werd al vanaf de jaren tachtig bekritiseerd: het zou vooral willen choqueren en geen kunst zijn.

Maar nu internationale kunsthandelaren en musea in de rij staan voor zijn werk en het publiek massaal zijn exposities komt bekijken, lijkt het erop dat Olaf serieus erkend wordt. Kunsttijdschrift ‘Kunstbeeld’ noemde Olaf ‘de meest zichtbare Nederlandse kunstenaar in het buitenland’. Op een moment in zijn leven, waarbij zijn gezondheid hem in de steek laat: hij heeft longemfyseem en moet daarom zuinig zijn op zijn lichaam en energie: iets wat met zijn werktempo niet makkelijk is. Het Uur van de Wolf is te zien vanaf 22.50 uur op Nederland 2.

Lees ook:Erwin Olaf op Nederlands Film Festival
Lees ook:Erwin Olaf Kunstenaar van het Jaar 2014
Lees ook:Erwin Olaf’s keuzes in Zomergasten
Lees ook:Erwin Olaf roept op tot massale kiss-in
Lees ook:Erwin Olaf zondag in Zomergasten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>