Flasmob op Utrecht Centraal tegen discriminatie

Zaterdag 5 september 2009 wordt het om precies 14.00 uur lachen op station Utrecht Centraal: tijdens een Flashmob tegen discriminatie. Doel is om te laten zien dat er in ons land nog altijd stevig wordt gediscrimineerd. De deelnemers zullen vier minuten in de centrale hal een houding van pijn aannemen. Hoofdpijn, buikpijn, any pijn: staand, liggend, zittend. Dat dit erg geestig kan zijn, toont een filmpje op hyves over een Flashmob op Grand Central Station in New York.    

 

Pijn als symbool voor discriminatie, dat mensen beschadigt: laat je fantasie de vrije loop, bedenk een ‘pijnlijke pose’ en sta vier minuten in een freeze (bevroren pose). De verzamelplaats voor instructies is het Jaarbeursplein voor het Beatrixtheater om 13.45 uur. De Flashmob wordt gefilmd en verspreid via internet. De landelijke en regionale pers is uitgenodigd en volgens de aankondiging zal er een Bekende Nederlander aan meedoen. Eén? Dat mogen er best wat meer zijn. Aanmelden van tevoren kan, maar hoeft niet: [email protected] (ook voor info) of bel naar 06-31160693. Discriminatie zou niet meer mogen bestaan in Nederland anno 2009: dát is de boodschap.

Lees ook:Flashmob Staatsballet Berlijn
Lees ook:Broek uit in de metro
Lees ook:Giftige erectiespin tussen de bananen
Lees ook:Schandaaltje-2016 bij Eurovisie Songfestival: ‘The Flag Gate’
Lees ook:TV-tip: Strike a Pose op NPO 3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>