Flashmob Staatsballet Berlijn

IMG_20160515_130041Meer dan 200 dansfanaten, waaronder het complete gezelschap van het Staatsballett Berlin, bezorgden gestreste reizigers vorige week op het Berlijnse Hauptbahnhof een verrassing: een flashmob (klik hier voor het filmpje). Geen roze onderwerp en dus niet iets voor gay.blog, maar omdat ik in de kersttijd drie weken in de Duitse hoofdstad verbleef en er regelmatig over schreef, is het toch leuk om het hier te melden.

 

Een flashmob is een groep mensen die plotseling in een openbare ruimte samenkomt, er iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteen valt. Internet is veelal het communicatiemiddel dat de deelnemers bij elkaar brengt. De flashmobs zijn vaak ludiek en grappig, soms met een politieke of maatschappelijke boodschap. De Duitse flashmob was van tevoren stevig voorbereid en was een reclamestunt om aandacht te vragen voor het ballet ‘OZ, the Wonderful Wizard’, dat zaterdag 12 maart in première gaat in de Komischen Oper in Berlijn.

Lees ook:Kiss-in tegen homohaat in Wenen
Lees ook:Broek uit in de metro
Lees ook:Floorfiller: Alphabeat – Fascination
Lees ook:Flasmob op Utrecht Centraal tegen discriminatie
Lees ook:Naaktschandaal in de Duitse Reichstag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>