Schandaaltje-2016 bij Eurovisie Songfestival: ‘The Flag Gate’

Een Eurovisie Songfestival kan bijna niet zonder schandaal(tje), dit jaar: ‘The Flag Gate‘. De European Broadcasting Union (EBU) had in de aanloop naar het Eurovisie Songfestival in Stockholm een speciale Flag Policy doen uitgaan. Publiek zou daardoor alleen mogen wapperen met vlaggen en vaantjes van landen die lid zijn van de United Nations., maar niet met regionale vlaggen en vlaggen met niet-Engelse teksten, net zo min als vlaggen met een commerciële boodschap of van politieke of religieuze aard. Ook niet met regenboogvlaggen.

Na een storm van protest heeft de EBU een slag van 180 graden gemaakt: regionale vlaggen mogen mee de zaal in en ook met regenboogvlaggen ‘mag in principe worden gezwaaid’. De organisatoren vragen wel het ‘niet-politieke karakter’ van het liedjesfestijn te respecteren. Het COC, dat eerder een protestbrief stuurde over de vlaggenaffaire, is niet tevreden met dit antwoord: ‘met andere woorden wordt hetzelfde gezegd’, vindt het COC. Televisiezender OUTtv wil in Stockholm de proef op de som nemen en regenboogvlaggetjes aan het publiek uitdelen.

Lees ook:Commotie over ‘vlagvertoon’ tijdens Eurovisie Songfestival
Lees ook:Zaterdag 14 mei: Douze Points Live! in Groninger Forum
Lees ook:Reminder: ‘Douze Points Live’ in Groningen Forum
Lees ook:Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm
Lees ook:Nationaal COC Songfestival 2015 op zaterdag 12 december in Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>