TV-tip: Strike a Pose op NPO 3

De Amsterdam Canal Parade komt er bij de publieke omroep bekaaid vanaf: op het onzalige tijdstip 23.15 uur wordt op NPO 3 een compilatie uitgezonden van de botenoptocht, met commentaar van Art Rooijakkers en Richard Groenendijk. Misschien toch maar kijken, want aansluitend wordt vanaf 0.00 uur ‘Strike a Pose‘ uitgezonden: een absolute aanrader!

Het is de spraakmakende documentaire over de dansers van Madonna die in de jaren ’90 werden omgedoopt als ‘boegbeeld van de seksuele vrijheid’ toen ze Madonna als dansers versterkten tijdens haar ‘Blond Ambition Tour’. De Vogue-choreografieën en de documentaire ‘Thruth of Dare’ uit die tijd maken veel indruk, maar in ‘Strike a Pose’ doen de zes nog levende dansers jaren na dato een boekje open:  zo zorgeloos en glamoureus was het indertijd niet. Zo verzwegen meerdere dansers destijd dat ze hiv hadden. Nu, jaren later, vertellen ze dat wel, aan elkaar en aan de wereld, hoe ze zich verloren voelden in de roem en hoe ze nu leven. Ouder, wijzer, en nog altij toch een tikkeltje glamoureus.

Lees ook:Maak kan op vrijkaarten voor Holding the Man
Lees ook:Tv-tip: Madonna, Truth or dare
Lees ook:Aids Fonds op Canal Parade: ‘Protect yourself – test, treat, condoms & PrEP’
Lees ook:Madonna in de Arena
Lees ook:Nederlanders positief over PrEP – Aids Fonds vraagt er aandacht voor tijdens Canal Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>