Spannende tijden in Iran

IMG_20160516_131529In de Iraanse hoofdstad Teheran zijn rellen uitgebroken, nadat bekend was gemaakt dat de zittende president Ahmadinejad de verkiezingen heeft gewonnen met 63% van de stemmen. Aanhangers van opponent Mousavi verdenken de overheid ervan dat er stevig is gefraudeerd. Waarnemers steunen die bewering. De hervormingsgezinde Mousavi noemde de verkiezingen een schertsvertoning, maar Ahmadinejad zei dat de verkiezingen eerlijk waren verlopen. Nou zegt hij wel meer, zoals bijvoorbeeld ooit dat er ‘in Iran geen homo’s bestaan’, terwijl er na die uitspraak meerdere, vaak jonge homo’s, zijn opgeknoopt.

Mousavi zou misschien verlichting kunnen brengen voor de situatie van homo’s, hoewel in Iran in feite de geestelijk leider de scepter zwaait: ayatollah Ali Khamenei. Die riep het volk op zich achter de winnaar te scharen. Dat schijnen de mensen in de hoofdstad zeker niet en masse te doen, getuige de uitgebroken rellen. Ondertussen zijn websites als YouTube en Facebook geblokkeerd en was er de hele dag geen sms verkeer met Iran mogelijk.

Lees ook:President Iran geeft bestaan homo’s in Iran toe
Lees ook:Homo’s hebben geen leven in Iran
Lees ook:”I do not know who has told you that we have it..”
Lees ook:Gelijke rechten voor LHBT’s nog altijd vooral een westerse aangelegenheid
Lees ook:President Iran uit kritiek op homotolerantie USA

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Spannende tijden in Iran

  1. Pingback: Nieuwe voorzitter VN antihomo | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>