Homo’s hebben geen leven in Iran

IMG_20160527_134919Seksuele minderheden hebben het in Iran erg moeilijk. Ze moeten niet alleen de overheid duchten, maar ook medeburgers. Die weten dat ze toch niet worden gestraft voor discriminatie of mishandeling van homo’s. Dat blijkt uit een rapport van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW), dat gisteren werd gepresenteerd. Daders handelen op basis van discriminerende wetten. Ze intimideren mensen en nemen ze gevangen, die ‘afwijkend seksueel gedrag of een afwijkende genderuiting’ tonen. President Ahmadinejad beweerde een paar jaar geleden dat er in Iran geen homoseksuelen bestaan, maar de regering weet wel beter.

Op homoseksueel gedrag staat de doodstraf. Minderjarigen worden niet geëxecuteerd, maar simpelweg opgesloten tot ze volwassen zijn geworden en dan alsnog kunnen worden opgeknoopt. Volgens het rapport van de HWR wachten honderden jongeren in de vel op hun executie, ook al is dat verboden volgens internationale verdragen, die ook Iran heeft ondertekend.

Lees ook:President Iran uit kritiek op homotolerantie USA
Lees ook:Homo’s moet je ophangen
Lees ook:Spannende tijden in Iran
Lees ook:Iranese homo wacht doodstraf als hij terug moet
Lees ook:”I do not know who has told you that we have it..”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>