Nieuwe voorzitter VN antihomo

Doemt er nu ook binnen de Verenigde Naties (VN) een stevige stap terug in de tijd? In ieder geval wat het beeld en beleid ten aanzien van de roze medemens betreft? De nieuwe secretaris-generaal van de VN, de Libiër Ali Abdussalam Treki vindt homoseksualiteit ‘niet echt aanvaardbaar’. Dat zei hij tijdens een persconferentie bij de opening van de 64e zitting van de algemene vergadering van de VN. Er kwam een vraag over de VN-resolutie die homoseksualiteit  moet legaliseren.

 

Daarop antwoordde Treki: ‘Als moslim ben ik daar geen voorstander van. In een meerderheid van landen wordt het niet geaccepteerd. Er zijn landen die het toestaan en denken dat dit een vorm van democratie is: ik vind van niet. Ik vind het niet echt acceptabel, vanwege ons geloof en onze traditie.’ De leider van Libië, Gaddafi, hield de hele Assembly in de houtgreep, door in plaats van de voor iedereen toegestane spreektijd van tien minuten, zijn nogal warrige toespraak tot een dikke anderhalf uur op te rekken. Tijdens de speech van Iran’s leider Ahmadinejad verlieten een aantal westerse landen, waaronder Nederland, uit protest de zaal, omdat hij hard uitviel naar Israël. Sombere wolken trekken samen, daar boven de VN.

Lees ook:Atjeh wil homoseks met 100 zweepslagen gaan bestraffen
Lees ook:The 12 Gays of Christmas
Lees ook:Senegal: elf mannen opgepakt bij ‘homohuwelijk’
Lees ook:Homo schrijverskwartet bij Ihlia-Homodok
Lees ook:Cameron: Geen ontwikkelingsgeld naar homofobe landen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe voorzitter VN antihomo

  1. Tut Hóla

    Zucht, dat maakt de VN weer meer ongeloofwaardiger.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>