‘Brexit slaat nergens op als je gay bent’

‘Brexit slaat nergens op wanneer je gay bent.’ Dat zegt de Britse acteur Sir Ian McKellen. Hij is inmiddels 77 jaar, maar denkt er niet over om met pensioen te gaan. Donderdag gaan de Britten naar de stembus om in een referendum te stemmen of de UK binnen de EU moet blijven of niet: Bremain of Brexit. In een interview met The Telegraph zei hij: ‘If you care about LGBT-rights, don’t vote for Brexit.’

Als je homo bent, ben je een ‘internationalist’, aldus de openlijk homoseksuele acteur. ‘Nu is het tijd om achter Europa te staan en landen te steunen die op dit gebied nog achterlopen.’ Volgens McKellen heeft de EU een belangrijke rol gespeeld bij acceptatie en emancipatie van de roze Britten. Pas ten tijde van Tony Blair, eind jaren ’90, werden een aantal draconische antieke wetten afgeschaft, konden roze Britten opgelucht ademhalen en kreeg de Britse LBGBT-gemeenschap een boost.

Lees ook:‘Brexit mag het werk binnen de EU voor LGBT-rechten niet ondermijnen’
Lees ook:Ian McCallen: ‘Was ik maar eerder uit de kast gekomen!’
Lees ook:Acteur Ian McKellen heeft er spijt van zo laat uit de kast te zijn gekomen
Lees ook:Voorstanders Brexit lonken naar de roze kiezer
Lees ook:Ian McKellen: ‘Het zou jammer zijn als de Stonewall film het verhaal verkeert brengt’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>