Acteur Ian McKellen heeft er spijt van zo laat uit de kast te zijn gekomen

De Britse acteur Ian McKellen heeft er spijt van dat hij zo laat in zijn leven uit de kast kwam. Toen hij dat eenmaal had gedaan. voelde hij zich veel blijer, vrijer en een betere acteur. Dat vertelde de 76-jarige acteur tegen de Huffington Post. Hij beleefde zijn coming-out in 1988, toen er in de UK campagne werd gevoerd tegen Section 28, dat lagere overheden verbood om ‘homoseksualiteit opzettelijk te bevorderen of materiaal erover te publiceren.

De vermaledijde regel, een beetje het oudere broertje van de Russisch anti-homowet van Poetin, hield stand tot november 2003. In 1988 vierde de hysterie rond aids hoogtijdagen, een van de redenen voor de invoering van Section 28. Tegelijkertijd was het start van de Britse homorechtenbeweging, met de oprichting van Stonewall (het Britse equivalent van het COC) en celebs als Ian McKellen die de barricaden opgingen. Nu zegt hij over zijn verstoppertje spelen dat hij hij acteren als dekmantel gebruikte, maar na zijn coming-out veel vrijer zijn emoties kon tonen, naar eigen zeggen ook in zijn werk. ‘Zelfvertrouwen is het belangrijkste dat iemand kan hebben’, aldus McKellen. ‘Dat heb je niet als een deel van jezelf zich schaamt of iets verbergt.’ Cominig-out kan hij iedere collega aanraden die nog in de kast zit, want ‘de hele wereld zal je leuker vinden, omdat mensen houden van eerlijkheid en authenticiteit.’

Lees ook:Ian McCallen: ‘Was ik maar eerder uit de kast gekomen!’
Lees ook:‘Brexit slaat nergens op als je gay bent’
Lees ook:Britse regering adviseert acteur Ian McKellan: ‘Ga niet naar Rusland!’
Lees ook:Gay Rugbyspeler Gareth Thomas zoekt love
Lees ook:Jonge acteur kan beter niet uit de kast komen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>