Zaterdag 30 mei: straatfeest sluit Roze meimaand Nijmegen af

IMG_20160522_122006Mei is traditioneel de roze maand in Nijmegen, met een maand lang uiteenlopende roze activiteiten in de Waalstad. Op de laatste zaterdag in mei wordt de maand traditioneel afgesloten met een straatfeest, dit jaar op 30 mei. De Grotestraat kleurt vanaf 14.00 uur roze. Om 15.00 uur opent wethouder Bert Frings het feest en reikt de Rode Ster uit aan een persoon die ‘zich op bijzondere wijze inzet voor emancipatie van LHBT’s in Nijmegen en wijde omgeving’.

Daarna presenteren een aantal groepen zich: homojongerenorganisatie DITO!, Café Dapper (het ontmoetingscafé voor verstandelijk beperkte LHBT’s, dat 15 jaar bestaat), Roze ANBO (roze ouderen) en de Damessalon van COC Nijmegen voor lesbische en biseksuele dames en meiden. De middag en avond worden met optredens tot middernacht opgevuld. Daarna gaat het feest door in de kroegen in de Grotestraat.

Lees ook:Straatfeest Roze Meimaand Nijmegen
Lees ook:Roze Week Radboud Universiteit
Lees ook:Nijmegen Roze Week op de Campus: thema stereortypen en vooroordelen
Lees ook:Roze meifeesten in Nijmegen
Lees ook:Nijmeegse verkiezingsavond Roze Stemmen Tellen & roze stembusakkoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>