Roze meifeesten in Nijmegen

Landelijk hoor je er weinig over en plaatselijke websites zijn niet écht scheutig met hun informatie, maar ze bestaan al lang: de Roze Meifeesten van Nijmegen. Eind jaren 70 was de eerste Potten, Biseksuelen en Flikkerdag. Sinds 2001 ging het feest op in een groter verband: het Roze Meifeest. In 2006 werd een jaar overgeslagen. Het jaar erop ging de organisatie over naar Stichting Gay Festival Nijmegen, die in 2007 in samenwerking met lokale horeca een Roze meifeest organiseerde. Dit jaar is het thema ‘Open & Zichtbaar’.

Naast de gebruikelijke activiteiten rondom 4 en 5 mei zijn er feesten, een stadswandeling, workshops, kerkdienst en theatervoorstelling. Zaterdag 24 mei komt er een workshop over roze ouderschap in samenwerking met ‘Meer dan Gewenst’ in Villa Lila. Op zaterdag 31 mei wordt de maand traditioneel afgesloten met een roze getinte zaterdagmarkt en een feest samen met de Nijmeegse horeca.

Lees ook:Roze Meifeest Villa Lila Nijmegen
Lees ook:EuroPride Rome 2011
Lees ook:Zaterdag 30 mei: straatfeest sluit Roze meimaand Nijmegen af
Lees ook:Roze Week Alkmaar 2015
Lees ook:Roze Zaterdag in Haarlem 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>