Roze Week Radboud Universiteit

eh_brugDe Radboud Universiteit in Nijmegen beleeft voor de zesde keer een roze week. Homojongerenorganisatie Dito! Nijmegen  organiseert van maandag 19 tot en met vrijdag 23 mei de Roze Week op de campus van de universiteit en de HAN Nijmegen. De week wordt maandag om 12.30 uur geopend op het Erasmusplein. Rector Magnificus Bas Kortmann opent de week met een speech en hijst de regenboogvlag.

‘De Radboud Universiteit laat hier mee zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op de campus’, zegt Martijn Exterkate van Dito!’ Dit jaar is het thema ‘Think Pink @ Campus’, om studenten en personeel er bewust van te maken dat het voor  veel LHBT-studenten lastig is om uit de kats te komen. Roze studenten blijken uit de kats komen het moeilijkst te vinden bij studentenverenigingen en disputen, sportverenigingen en tijdens de introductieperiode, aldus Exterkate. Op het programma staan feesten, maar ook een thema-avond over biseksualiteit, een sporttoernooi en een interactief rollenspel met politienetwerk ‘Roze in Blauw’.

Lees ook:Nijmegen Roze Week op de Campus: thema stereortypen en vooroordelen
Lees ook:AmsterdamDiner zet eerste stap voor uniek project
Lees ook:Nijmeegse verkiezingsavond Roze Stemmen Tellen & roze stembusakkoord
Lees ook:Homo’s – en lesbo’s Universiteit van Amsterdam verenigen zich
Lees ook:Roze Netwerkborrel Universiteit Leiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>