Marokko trekt alle aanklachten in over ‘homoseksuele handelingen’ Britse toerist

IMG_20160516_131529De Brit Ray Coole, dreigde in september vier maanden achter de tralies in Marokko te verdwijnen vanwege ‘homoseksuele handelingen’. Later werd hij vrijgelaten en kon hij veilig terug naar de UK, maar nu pas heeft Marokko alle aanklachten tegen de 70-jarige Engelsman uit Kent officieel ingetrokken.

Hij omschreef de gevangenis als een concentratiekamp: ‘Het was afschuwelijk. Er zitten mensen van 10 tot 80 à 90 jaar oud voor niets opgesloten.’ Cole werd half september opgepakt toen hij met een andere man bij een bushalte stond. De aanklachten tegen de andere man zijn ook ingetrokken. Cole is blij dat nu alles voorbij is, teleurgesteld dat de Marokkaanse autoriteiten geen enkel excuus heeft aangeboden, laat staan een compensatie. Hij denkt dat de reputatie van Marokko als veilig vakantieland ‘een stevige deuk heeft opgelopen’. De Marokkaanse ambassade liet na de arrestatie in september in een verklaring weten dat ‘homoseksualiteit onnatuurlijk is en niet in Marokko thuishoort.’ Persoonlijk denk ik dat de roze medemens niets te zoeken heeft in landen waar homoseksualiteit is verboden. Er zijn gelukkig nog genoeg (vakantie)landen waar we wèl (min of meer) vrij kunnen en mogen rondlopen.

Lees ook:Ray Coole vrijgelaten en veilig terug in de UK
Lees ook:Vier maanden celstraf voor Britse homo in Marokko
Lees ook:Familie Britse homo Ray Coole lanceert fonds om hem uit gevangenis Marokko te krijgen
Lees ook:Marokko bang voor homo’s en ander westers verval
Lees ook:Marokko: politie redt gegijzelde homo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>