Familie Britse homo Ray Coole lanceert fonds om hem uit gevangenis Marokko te krijgen

In Marokko zit een Britse man achter de tralies, omdat hij homo is. De 70-jarige Ray Cole werd tijdens zijn vakantie opgepakt en ‘zit nu in een cel in Marrakesh tussen moordenaars en verkrachters en moet op de betonnen vloer slapen’, schreef zijn zoon op Facebook.  De familie heeft een fonds gelanceerd – FreeRayCoole – om geld bij elkaar te sprokkelen voor een advocaat die hem vrij moet pleiten.

De Brit werd op 18 september opgepakt bij een bushalte toen hij daar met een andere man stond. Begin oktober werden beiden veroordeeld tot vier maande celstraf. De Marokkaanse justitie zou foto’s van zijn mobieltje als bewijs hebben gebruikt. Wat er op de foto’s staat, is niet bekend. Homoseksualiteit en buitenechtelijke relaties zijn in Marokko is verboden. Amnesty heeft de onmiddellijke vrijlating van Yar Cole geëist.

Lees ook:Vier maanden celstraf voor Britse homo in Marokko
Lees ook:Marokko trekt alle aanklachten in over ‘homoseksuele handelingen’ Britse toerist
Lees ook:Ray Coole vrijgelaten en veilig terug in de UK
Lees ook:Marokko: slachtoffers anti-homogeweld uit gevangenis, daders veroordeeld
Lees ook:Marokko: twee mannen opgepakt om homoseksuele handelingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>