De Unie Rotterdam wordt gaycafé

IMG_20160518_132714Café De Unie in Rotterdam gaat weer open. De nieuwe eigenaren zijn Edwin van der Toolen en Patrick Nijenhuis van gaycafé De Regenboog. Zij beginnen in De Unie een brasserie en een wijnbar en in de weekends een gayclub. De Unie richt zich ook op een roze publiek, maar net als in De Regenboog is iedereen welkom. De pui is behouden gebleven, maar het interieur onderging een ware metamorfose.

Vrijdagavond opende Dave Roelvink de vernieuwde bar, door zich met ontbloot bovenlijf onder een warme douche te nestelen. Zanger Jamai verrichtte de openingshandeling, door de douche aan te zetten. Daarmee was de nieuwe nachtclub voor gays een feit. Het gebouw De Unie in het centrum is in 1925 gebouwd naar een ontwerp van architect J.J.P. Oud. Het markante gebouw aan de Coolsingel overleefde het bombardement op Rotterdam in 1940 niet. In 1986 werd 50 meter verderop een replica gebouwd, aan de Mauritsweg.

Lees ook:Ook Rotterdam krijgt Regenboog-zebrapad
Lees ook:Gay Living: eerste seniorencomplex voor roze ouderen in Rotterdam
Lees ook:Zaterdag herdenking Orlando met Paul de Leeuw en Burgermeester Aboutaleb in Rotterdam
Lees ook:Website Gayrotterdam.nl gelanceerd
Lees ook:Lancering www.gayrotterdam.nl tijdens ‘Roze Nieuwjaarsbijeenkomst’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>