Gouden Notenkraker voor Wouter Hamel

IMG_20160518_141156Pop- en jazz-zanger Wouter Hamel heeft de Gouden Notenkraker 2014 gewonnen, een prijs waarbij vakgenoten de artiest kiezen die zij het afgelopen jaar het opvallendst vonden presteren. De jurycommissie prees Hamel voor ‘zijn heldere geluid, perfecte timing en prachtige eigen sound’.

Hamel schrijft zijn nummers zelf en is populair in binnen- en buitenland. Afgelopen jaar trad hij op in 50 Nederlandse theaters en op verschillende podia in Europa en Azië. De Notenkrakers werden maandagavond uitgereikt in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Er zijn twee prijzen: voor muziek en televisie. In de categorie televisie kreeg Daan Schuurmans de Gouden Notenkraker. Eerdere winnaars waren onder meer Racoon, Bløf, Ellen ten Damme en Caro Emerald in de categorie muziek en Carice van Houten bij de acteurs.

Lees ook:Zilveren Harp voor Wouter Hamel
Lees ook:De Rainbow Awards gaan op voor een Gouden Kabouter
Lees ook:VS: nominaties GLAAD Media Awards bekendgemaakt
Lees ook:Wouter Hamel toert door het land
Lees ook:Wouter Hamel in theater opgesloten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>