Hoosbui verpest vrolijke Canal Parade

Foto: Melody Liefting

De Amsterdam Canal Parade begon vrolijk en zonnig, met misschien wel een record aantal mensen langs de kant. Omdat er noodweer was voorspeld, begon de parade bijna een uur eerder. De staart van de botenparade hield het echter niet droog: vanaf half vier kwamen de eerste druppels naar beneden, vanaf half vijf werden de buien heviger en rond kwart voor vijf kwam het met bakken uit de hemel.

Een kwartier voor de parade uit voeren twee boten van het Aids Fonds: in gepaste stilte of aangepaste muziek en met beschaafd applaus vanaf de kant. Het was een indrukwekkend eerbetoon aan de omgekomen collega’s en andere slachtoffers van de vliegramp MH17 in Oekraïne. Een kwartier later barstte het feestgedruis los, met 80 boten bomvol feestvierende roze medemensen en hun aanhangers en veel bekende gezichten: politici, zangers en Songfestivalwinnaars Conchita Wurst en Dana International.

Lees ook:Aids Fonds herdenkt slachtoffers MH17 tijdens Canal Parade
Lees ook:Canal Parade herdenkt slachtoffers rampvlucht MH17
Lees ook:Internationale aidsconferentie AIDS2018 in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Canal Parade – eindelijk blijft het een keer droog!
Lees ook:Aids Fonds gedenkt slachtoffers MH17 tijdens Canal Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>