Internationale aidsconferentie AIDS2018 in Amsterdam

red-ribbon-228x228[1]De internationale aidsconferentie AIDS2018 wordt in Amsterdam gehouden, in juli in de RAI. Dat heeft de International Aids Society bekendgemaakt. Minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking noemt het een prachtig eerbetoon is aan Joep Lange en de vijf andere aidsactivisten, die zijn omgekomen met vlucht MH17, toen zij onderweg waren naar AIDS2014 in Australië.

Op de conferentie worden zo’n 20.000 deelnemers verwacht. Amsterdam Marketing noemt de toekenning aan de hoofdstad een erkenning van de belangrijke rol die ons speelt in de internationale strijd tegen aids. Ton Coenen, directeur van het Aids Fonds en SOA Aids Nederland zegt dat in ons land alle groepen die door de aidsepidemie zijn getroffen, naar de conferentie kunnen komen, ook mensen die drugs gebruiken en sekswerkers. ‘Dat is in veel alanden niet zo’, aldus Coenen.

Lees ook:Ton Coenen vertretkt als directeur van Aids Fonds
Lees ook:HIV/AIDSmonument in teken van Internationale Aids Conferentie 2018
Lees ook:Aids Fonds trekt miljoen uit voor homomannen
Lees ook:Aids Fonds: ‘Verlies van onze geliefde collega’s’
Lees ook:Dood Mandela groot verlies voor de aids bestrijding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>