Slotfeest Amsterdam Gay Pride op Rembrandtplein met vier Songfestivalwinnaars

IMG_20160511_193537Zaterdag 26 juli begon de 19e editie van de Amsterdam Gay Pride. Naast de Canal Parade op zaterdag 2 augustus zijn de straatfeesten op vrijdag zaterdag en zondag de grote publiekstrekkers. Traditionele feestlocaties in de buitenlucht zijn onder meer het Homomonument, de Reguliersdwarsstraat en de Amstel/Halvemaansteeg. Het slotfeest op zondag vond vroeger plaats op het Stoperaplein, maar is verplaatst naar het Rembrandtplein. Dit jaar belooft zondag een topdag te worden met maar liefst vier Songfestival-winnaars.

Vrijdag 1 augustus barst het feest op het plein om 19.00 uur los met ‘House of GAY’. Zaterdag begint om 16.00 uur ‘Listen to the Colours’ en spettert om 22.30 uur vuurwerk de lucht in. Zondag belooft een topdag te worden, met van 14.00 uur tot 22.00 uur ‘My Pride Around The World’, met maar liefst drie winnaressen en een tweevoudig winnaar van het Eurovisie Songfestival: Dana International (Israël, 1998), Emmelie de Forest (Denemarken, 2013), Conchita Wurst (Oostenrijk, dit jaar) en Johnny Logan (Ierland, 1980 en 1987). Dana vaart zaterdag tijdens de Canal Parade mee op de Joodse boot, Conchita op de boor van Gay Care. Naast de Songfestival-toppers zijn er optredens van onder meer Anita Meijer en Willeke Alberti (die wat minder succes had op het Songfestival). Het festijn wordt gepresenteerd door Johnny de Mol (zoon van Willeke) en Lady Galore.

Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2014 Promofilm
Lees ook:Dana International vaart mee op Joodse boot tijdens Canal Parade
Lees ook:Conchita Wurst op de Canal Parade
Lees ook:Gay Pride op Nederland 3
Lees ook:Pride Amsterdam 2016: de straatfeesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>