Gay Pride op het Homomonument

Tijdens Amsterdam Gay Pride ‘wordt er drie dagen gedanst en gesjanst in de zon of onder de sterrenhemel op een van de leukste gratis openluchtfeesten van Amsterdam’: op het Homomonument. Donderdag 31 juli start op het Mercatorplein om 17.00 uur voor de derde keer de Pride Walk, de wandeltocht naar het Homomonument op de Westermarkt voor LHBT’s en iedereen die de roze medemens een warm hart toedraagt.

De Pride Walk is bedoeld als statement tegen homofobie en anti-homogeweld en voor tolerantie en verdraagzaamheid. Aankomst op de Westermarkt is rond 18.00 uur, een uur later barst het feest los. Vrijdag 1 augustus is het Homomonument het decor voor de tiende editie van de International Drag Olympics. Drag artiesten uit de hele wereld strijden tegen elkaar tijdens de 100 meter stilettorun, handtasjewerpen, hoelahoepen, bitch volleybal, paaldansen en sinds vorig jaar synchroonzwemmen in de gracht.  Zaterdag 2 augustus klinkt van 14.00 tot 01.00 uur nu eens geen beukende techno- en housemuziek (die hoor je al genoeg op de boten op de Prinsengracht), maar een dag lang disco, van 1971 tot nu: ‘discodansen totdat je schoenzolen zijn versleten, dat is Homomo:Discoco‘.

Zie ook: Gay Pride op Rembrandtplein met vier Songfestivalwinnaars

Lees ook:Drag Queen Olympics Homomonument
Lees ook:Vrijdag 5 augustus: elfde Drag Queens Olympics op Homomonument
Lees ook:Pride Walk tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Officiële aftrap straatfeesten Gay Pride Amsterdam
Lees ook:Drag Queen Olympics terug op Homomonument

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>