Andrée van Es, Pride Fonds en Westerse Vrijheid: Milkshake Festival 2014

download (3)Op zondag 20 juli wordt om 12.45 uur het Milkshake Festival officieel geopend door vertrekkend wethouder Andrée van Es. Zij neemt tijdens deze opening afscheid van haar functie als wethouder van Amsterdam om daarna het liefdevolle festival van start te laten gaan. Van Es was sinds 2010 wethouder van Amsterdam en beheerde de portefeuilles Werk, Inkomen en Participatie, Diversiteit en Integratie, Inburgering en Bestuurlijk stelsel, ook was ze locoburgemeester. Ze heeft zich de afgelopen jaren sterk ingezet tegen discriminatie en racisme en vóór emancipatie en integratie van alle Amsterdammers (bron: persbericht).

Milkshake Festival is een samenwerking tussen AIR en Paradiso, een festival waar de gedachte ‘niets moet, alles mag’ voorop staat en waar geen plaats is voor hokjesdenken. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar, met sprankelende decors, spektakel en een grote diversiteit aan optredens én bezoekers. De boodschap  ‘For boys who love girls who love girls who love boys who love boys….’ past helemaal bij het Pride Fonds van COC Nederland en Amnesty International – dit jaar voor het eerst partner van Milkshake. Het fonds helpt mensen in de hele wereld die opkomen voor gelijke rechten van LHBT’s en die daarvoor een hoge prijs betalen: intimidatie, geweld, vervolging, marteling, gevangenneming. Het Pride Fonds biedt snelle hulp aan LHBT-activisten in nood en biedt preventieve hulp om noodsituaties te voorkomen. Op het Milkshake Festival trekt het fonds met een ludieke actie de aandacht. Bezoekers kunnen een petitie tekenen en het fonds met een donatie steunen.

Zoals elk jaar heeft Milkshake Festival een goed doel uitgekozen dat aansluit bij de uitgangspunten van het festival, dit jaar is dat Studio 52nd. Studio 52nd is een stichting die kinderen uit kansarme wijken helpt hun verborgen creatieve talenten te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten, door ze samen te brengen met professionele kunstenaars met wie ze theater- en filmvoorstellingen maken. Gasten en genodigden van Milkshake Festival doen een donatie aan Studio 52nd in ruil voor hun ‘special treatment’. Samen met Studio 52nd organiseert Milkshake Festival (met productiehuis The Good Guyz en locatie Westerliefde) op woensdag 16 juli een middag genaamd ‘Westerse Vrijheid’;  bedoeld voor alle jonge buurtbewoners (5 t/m 12 jaar) van Westerpark, die door het Milkshake Festival ruim een week geen gebruik kunnen maken van het grote grasveld.

 

Lees ook:Zondag 20 juli: Milkshake Festival Westerpark Amsterdam
Lees ook:Een weekend lang Milkshake festival en een online boutique
Lees ook:Milkshake festival 2013 in Westerpark Amsterdam
Lees ook:Wethouder Andree van Es opent Milkshake festival samen met nachtburgemeester
Lees ook:Ticketverkoop Milkshake Festival start op 23 januari

1 Reacties // Reageer

One thought on “Andrée van Es, Pride Fonds en Westerse Vrijheid: Milkshake Festival 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>