Belgian Pride trok 100.000 deelnemers

Brussel kleurde zaterdag 17 mei roze, tijdens de Belgian Pride. Zo’n 100.000 mensen bezochten de 19e Pride, zo’n 20.000 meer dan vorig jaar. Met als naam Pride4Every1 trok de parade door de Belgische hoofdstad. Met verkiezingen voor de deur, was als thema gekozen ‘Kier voor Gelijkheid’. Eerdaags moeten de Belgen naar de stembus voor het federale, regionale en Europese verkiezingen.

‘Wat 19 jaar geleden een feest voor de holebi-gemeenschap en hun sympathisanten was, is uitgegroeid tot een feest van de diversiteit’, aldus de organisatie, ’19 jaar gelden stond hier geen enkele politicus op het podium. Vandaag zijn bijna alle partijen vertegenwoordigd.’ De organisatoren vroegen het publiek drie eisen te omarmen: volledige gelijkheid, geen enkele vorm van discriminatie en concrete actie tegen elke vorm van homofobie en transfobie. Dit jaar was er veel aandacht voor gelijkheid in de sport. Er moet nog veel gebeuren op onderwijsvlak en in de voorlichting van politiediensten, klonk het op de Belgian Pride. De Pride parade was het sluitstuk van het Pride-festival, de afgelopen twee weken in Brussel.

Lees ook:Belgian Pride in Brussel: ‘Love is too beautiful to be hidden’
Lees ook:Manneken Pis krijgt outfit Jean-Paul Gaultier tijdens Brussel Gay Pride
Lees ook:Jean-Paul Gaultier kleedt Manneke Pis aan tijdens Minipride Brussel
Lees ook:Belgian Pride in Brussel
Lees ook:Regenboogweek België

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>