Regenboogweek België

Op zaterdag 16 mei 2009 vindt in Brussel voor de 14e keer de Belgian Lesbian & Gay Pride plaats (2013: klik hier). Thema dit jaar is ‘Change Your Mind’: vooroordelen uitlichten die nog steeds de ronde doen over homo’s en lesbo’s, net als de wereldwijde strijd tegen homofobie. De week eraan voorafgaand is het in heel België roze week: de Regenboogweek. De week wordt donderdag 8 mei officieel geopend met om 19.00 uur een receptie op het stadhuis van Brussel en een uur later de Rainbowparade (een mini-parade) door het centrum.

De dagen erop organiseren roze huizen en verengingen tal van activiteiten in het hele land tal, zoals sportwedstrijden (o.a. 9 mei roze sportdag in Gent), voorstellingen, films, discussieavonden en feesten. Van 14 tot en met 17 mei vindt in Riga (de hoofdstad van Letland) voor de eerste keer Baltic Pride plaats met op 16 mei een roze parade: er zal een live verbinding zijn tussen Brussel en deze Baltische staat. Op 4 mei 1979 vond de eerste Belgische Roze Zaterdag plaats: in Antwerpen. Nu beter bekend als de Belgian Lesbian ad Gay Pride. Het is dit jaar 40 jaar geleden dat de Stonewall rellen in New York het begin van een georganiseerde homobeweging inluidden.

Lees ook:Manneken Pis krijgt outfit Jean-Paul Gaultier tijdens Brussel Gay Pride
Lees ook:Jean-Paul Gaultier kleedt Manneke Pis aan tijdens Minipride Brussel
Lees ook:Belgian Pride in Brussel: ‘Love is too beautiful to be hidden’
Lees ook:Amnesty’s uit 25 landen naar Baltic Pride
Lees ook:Solidariteitsmanifestatie met Gay Pride Riga

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Regenboogweek België

 1. Pingback: Solidariteitsmanifestatie met Gay Pride Riga | Gay

 2. Pingback: Gay Prides over de grens | Gay

 3. Milkshake festival

  PERSBERICHT – Amsterdam, 15 maart 2012

  AIR & PARADISO
  PRESENT
  MILKSHAKE FESTIVAL
  For boys who love girls who love girls who love boys who love boys….

  AIR & Paradiso gaan een unieke samenwerking met elkaar aan door een gloednieuw, liberaal festival te organiseren. Op zondag 22 juli 2012 vindt voor het eerst het Milkshake festival plaats in het Westerpark in Amsterdam.

  Wat gebeurt er als de unieke Free Love & Tolerance Policy van twee van de grootste clubs van Amsterdam in een blender gaat, samen met een dosis liberalisme, kunst, cultuur, entertainment en creativiteit? Milkshake festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘Niets moet, alles mag’ en laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een Free Love & Tolerance Policy, vrij van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, religies, seksuele voorkeuren en mannelijke en vrouwelijke verschijningsvormen. Milkshake wil dit vieren: we vieren de stad, de initiatieven en het is een aanzet om de hoffelijkheid en vriendelijke omgangsvormen terug te brengen in de samenleving. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren! Milkshake festival, een concept bedacht door Peter van Vught (Paradiso) en Marieke Samallo (AIR). Zij vonden het tijd voor spektakel, entertainment en een interessante samensmelting van een selectie van de liberale clubnachten die een link hebben met Paradiso en AIR.

  Programma
  Vijf stages met elk een eigen karakter vormen het platform voor dit festival. Eén ding hebben de verschillende podia met elkaar gemeen: een gevoel van hoffelijkheid, vrijheid en tolerantie. Verwacht sprankelende decors, performance-art en vooral heel veel vertier.

  Black Pool Party by Erwin Olaf
  Topfotograaf Erwin Olaf, die tevens verantwoordelijk is voor het beeld van Milkshake, organiseert in samenwerking met Conny Janssen Productions zijn eigen Black Pool Party op Milkshake. Erwin Olaf is berucht vanwege zijn legendarische ‘Fucques les Balles’-feesten en zijn ‘Black Tea Party’ in Paradiso. Zijn feesten staan bekend om hun uitbundigheid en vrijheid. Absurditeit en individuele verschijningsvormen voeren de boventoon tijdens zijn Black Pool Party op Milkshake.

  Can You Feel iT by AIR & Diva Mayday
  Met haar eigen stage brengt Diva Mayday het gevoel van Can You Feel iT, een concept wat is voortgekomen uit de liefde voor de legendarische club iT, terug op Milkshake. Met ieder kwartaal een uitverkochte editie in AIR, is Can You Feel iT vorig jaar uitgroepen als ‘Beste feest van het jaar’ door Gay.nl. Resident dj’s als Jean en Brian S., vocals door Miss Bunty en de perfecte hosting van Diva Mayday, is een party geboren waar sterren zich weer ‘gewoon voelen’ en waar de ‘gewone’ mensen zich ster voelen.

  LOLITA KLUP by NOW&WOW
  Onder de paraplu van Now&Wow werd ooit een onbevangen meisje (of was het toch een jongetje?) geboren. Free-minded, trisexual en stout. Haar naam was Lolita. Op Milkshake daagt Lolita u in vele gedaantes, oogverblindend en oorverdovend uit. Na een creatieve publiekspauze van vier jaar zijn Ted Langenbach en Pietra Ligura terug met Now&Wow. Op het strak uitverkochte Now&Wow Fest in Rotterdam, was Lolita Klup als mainstage ‘talk of the town’.

  Paradiso Live Stage
  In de afgelopen veertig jaar is Paradiso uitgegroeid van ‘kosmisch ontspanningscentrum’ tot poppodium, nachtclub en cultuurtempel in één, waar liberale clubavonden – van Lovedance tot Glitterazzi en van Too Many Dicks on the Dancefloor tot Black Tea Party – een vaste plek hebben gekregen. Op de Paradiso Live Stage ervaar je dit ultieme gevoel in één.

  Supertoys by AIR
  Speciaal voor onze kleurrijke en liberale aanhang met speels intellect komt Supertoys na legendarische nachten in AIR nu met een eigen stage. Laat je arrogantie, issues en andere ‘bad habits’ dus lekker thuis, want daar zit niemand op te wachten. We’re supposed to have fun!

  Het Milkshake Festival komt mede tot stand met hulp van de gemeente Amsterdam, samen met de ondernemers werkt de stad aan verbetering van de onderlinge samenwerking. Hierdoor ontstaan nieuwe innovatieve concepten die Amsterdam nationaal en internationaal weer een nieuwe impuls geeft als populaire Gay Destination.

  WE’RE READY, ARE YOU?

  MILKSHAKE FESTIVAL

  Locatie: Westerpark Amsterdam
  Datum: Zondag 22 juli 2012
  Tijd: 12.00 – 23.00 uur
  Entree: Early bird tickets €25,- / Reguliere verkoop €32,50
  Start voorverkoop: zaterdag 17 maart 2012, 10:00 uur
  Minimumleeftijd: 18 jaar
  Website: http://www.milkshakefestival.nl
  Twitter: @milkshake_fest
  Facebook: Milkshake Festival

  EINDE PERSBERICHT

    /   Reply  / 
 4. Peter

  Heeft Milkshake nu ook al spambots ingezet…?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>