Eerste homohuwelijk gesloten in New York

In de Amerikaanse staat New York is zondag 24 juli 2011 het eerste homohuwelijk gesloten, kort na middernacht, toen de wet van kracht ging die het burgerlijk huwelijk openstelt voor homo’s en lesbo’s. Twee vrouwen van 53 en 54 gaven elkaar bij de Niagara Watervallen het jawoord, in het bijzijn van kinderen en kleinkinderen. De waterval was voor de gelegenheid in de regenboogkleuren verlicht. Niagara is een stadje in de staat New York, vlakbij Canada. Ook op andere plekken, zoals Long Island, trouwden gay koppels elkaar kort na middernacht. 

 

Vandaag is het dringen geblazen: honderen homo’s en lesbo’s willen er als eerste bij zijn en geven elkaar vandaag het jawoord in New York. In veel plaatsen zijn trouwlocaties speciaal geopend.  De Amerikaanse staat New York is de zesde in de VS die het burgerlijk huwelijk heeft opengesteld, na Massachusetts, Connecticut, Iowa, New Hampshire en Vermont, en Washington D.C. Californië beleeft  een al jarenlang voorslepende soap met voor- en tegenstanders van openstelling van het huwelijk: Proposition 8.

Lees ook:Dringen voor allereerste homohuwelijken in New York
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in New York
Lees ook:Hof VS verwerpt verbod op ‘homohuwelijk’
Lees ook:Medeoprichter Facebook wil homohuwelijk in New York
Lees ook:New York wijst homohuwelijk af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>