Dringen voor allereerste homohuwelijken in New York

Zondag 24 juli 2011 is het zo ver: dan is het homohuwelijk toegestaan in de Amerikaanse staat New York en kunnen homo’s en lesbo’s voor de wet met elkaar trouwen. Het was dringen geblazen: veel roze koppels willen er de eerste dag bij zijn, maar alle roze koppels in er rond de stad New York die zich op tijd inschreven, kunnen zondag met elkaar trouwen.

 

Normaal kan de regio per dag 764 trouwlustige koppels behappen, terwijl er 823 zich inschreven. Dat zijn er is 59 te veel, maar de registratiekantoren hebben besloten alle 823 huwelijken zondag te voltrekken. Meer dan 530 homo –en lesboparen schreven zich in bij het registratiekantoor van de stad New York. Ambtenaren zeiden dat de trouwlocatie open blijft, tot alle koppels in de echt zijn verbonden. Normaal kan een paar pas 24 uur na de aanvraag voor het boterbriefje trouwen, maar meer dan 60 notarissen komen op vrijwillige basis om die wachttijd te verkorten. New York is de zesde Amerikaanse staat die het burgerlijk huwelijk heeft opengesteld, na Massachusetts, Connecticut, Iowa, New Hampshire en Vermont, en Washington D.C. Californië beleeft al een jarenlang voorslepende soap met voor- en tegenstanders van openstelling van het huwelijk: Proposition 8. Burgemeester Michael Bloomberg noemde het ‘een historisch moment voor New York, een moment waarop veel koppels jarenlang hebben gewacht.’ Gouverneur Andre Cuomo ondertekende de wet op 24 juni. Na een wettelijk vastgestelde termijn van dertig dagen treedt de wet in werking.

Lees ook:Burgerlijke stand New York zondag open voor homohuwelijk
Lees ook:Eerste homohuwelijk gesloten in New York
Lees ook:New York wijst homohuwelijk af
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in New York
Lees ook:Hof VS verwerpt verbod op ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>