Burgerlijke stand New York zondag open voor homohuwelijk

Een aantal loketten van de burgerlijke stand in New York zullen op zondag opengaan, om homo –en lesbokoppels de kans te geven zo snel mogelijk met elkaar te kunnen trouwen. De nieuwe wetgeving gaat pas in op 24 juli: een zondag. Normaal gesproken zijn de loketten van de burgerlijke stand dan gesloten, maar een aantal zullen opengaan om zo snel mogelijk huwelijkscertificaten uit te kunnen reiken.

 

Zo’n papiertje moet ieder stel, dat in Amerika van plan is om te trouwen, minimal 24 uur van tevoren in handen hebben. Burgemeester Michael Bloomberg zei: ‘Dit is een historisch moment voor New York, een moment waarop veel koppels jarenlang hebben gewacht. We zullen ze geen dag langer laten wachten.’ Gouverneur Andre Cuomo ondertekende de wet op de openstelling van het burgerlijk huwelijk in de staat New York op 24 juni. Na een wettelijk vastgestelde termijn van dertig dagen treedt de wet in werking.

Lees ook:Dringen voor allereerste homohuwelijken in New York
Lees ook:Voorlopig geen homohuwelijk in Maine
Lees ook:Sex and the City-ster kondigt lesbo-verloving aan
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in New York
Lees ook:Eerste homokoppel in Argentinië getrouwd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>