Voorlopig geen homohuwelijk in Maine

De gouverneur van de Amerikaanse staat Maine mag dan een wet op het  homohuwelijk hebben ondertekend: dat wil niet zeggen dat homo’s en lesbo’s nu ook daadwerkelijk in het huwelijksbootje kunnen stappen. Koppels die daarop hoopten, zullen er maanden (en misschien wel langer) op moeten wachten. Tegenstanders in Maine roeren zich en hebben een ‘people’s veto’ ingediend. Ze hebben 90 dagen de tijd om 55.000 handtekeningen in te zamelen tegen het homohuwelijk.

 

Tot die tijd kunnen koppels van hetzelfde geslacht niet trouwen. Bij genoeg handtekeningen volgt er een referendum, zoals Proposition 8 afgelopen herfst in Californië. Het  referendum in Maine kan op zijn vroegst pas in juni 2010 plaatsvinden. Eerder was de gouverneur tegen, omdat hij lange tijd meende dat het burgerlijk partnerschap voldeed. Naar eigen zeggen vindt hij nu dat dit niet hetzelfde is als een huwelijk.

Lees ook:Gouverneur Maine stemt voor homohuwelijk
Lees ook:Rechter verbiedt referendum tegen homohuwelijk
Lees ook:Referendum tegen verbod homohuwelijk Californië pas in 2012
Lees ook:Verbod op homohuwelijk verliest steun
Lees ook:Opnieuw tegenslag homohuwelijk in USA

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Voorlopig geen homohuwelijk in Maine

  1. Pingback: Video: oorlogsveteraan pleit voor gelijke homorechten | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>