Medeoprichter Facebook wil homohuwelijk in New York

Chris Hughes, medeoprichter van Facebook en zijn partner Sean Eldridge gaan zich inzetten voor het openstellen van het huwelijk voor homo´s in de Amerikaanse staat New York. De New York Post meldde dat het koppel op Nieuwjaarsavond is verloofd. Eldridge is political director van Freedom to Marry: een organisatie die strijd voor gelijke huwelijksrechten in de Verenigde Staten. Tijdens een Freedom to Marry receptie kondigde hij de plannen van het duo aan.

 

Hij zei: ‘Zoals u weet, kunnen we in New York niet trouwen, zo zoetjes aan is het openstellen van het huwelijk meer dan noodzakelijk. Eerder deze maand herhaalde de gouverneur van de staat, Andrew Cuomo, dat hij eraan werkt. Ook de homoseksuele senator Thomas Duane pleit voor nieuwe wetgeving binnen een paarweken. Op dit moment kunnen homo’s en lesbo’s toruwen in Connecticut, Iowa, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Washington DC.

Lees ook:Gouverneur New York neemt het op voor onder meer LHBT’s
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in New York
Lees ook:Grootste LGBT-rechtenorganisatie in New York stopt ermee
Lees ook:Meer dan 1 miljoen e-mails voor homohuwelijk in Australië
Lees ook:Dringen voor allereerste homohuwelijken in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>