Dag van de Mensenrechten

Vrijdag 10 december 2010 is de  Internationale Dag van de Mensenrechten. Op deze dag in 1948 aanvaardde de VN de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. De minister van Emancipatie, Marja van Bijsterveldt, draagt paars en roept iedereen op haar voorbeeld te volgen.  Gay Straight Alliances (middelbare scholieren die seksuele diversiteit op  hun scholen aan de kaak stellen) wil hiermee een statement tegen homofobie maken.

 

Amnesty International staat deze dag stil bij Myanmar, het voormalige Birma, waar het al decennia slecht gesteld is met human rights. Op verschillende plaatsen in het land organiseert Amnesty activiteiten, zoals een fakkeloptocht in Oldenzaal en acties in leiden. Dar krijgen reizigers bij het station lucifersdoosjes met de tekst ‘het is beter een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken’. Overal in het land organiseren lokale Amnesty groepen filmavonden, optredens en fakkelwakes en verkopen kaarsen met de boodschap ‘Ergens is er iemand die aan me denkt’. Een charmant gebaar, in deze donkere dagen.

Lees ook:COC Limburg Amnesty-groep organiseert actie
Lees ook:RIGHTS OUT THERE – An evening about freedom and safety of LGBTIQ associations
Lees ook:Mensenrechten centraal tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Start online trans-training
Lees ook:Amerikanen dragen T-shirts om Russische homo’s te steunen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>