Amerikanen dragen T-shirts om Russische homo’s te steunen

Amerikaanse beroemdheden lopen rond in T-shirts met in het Russisch de tekst ‘Liefde overwint haat’.  Ze steunen daarmee de homoseksuelen in Rusland, voor wie het in hun land op dit moment niet bepaald pluis is. Onder de celebs bevinden zich onder meer Johan Hill, Kevin Baker, Jamie Lee Curtids, Kristen Bell, Anthony Bourdain en Jozy Altidore. Ook het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes doet aan de actie mee.

Op de sociale media verspreiden ze foto’s van zichzelf in het T-shirt en roepen lezers op hetzelfde te doen. De Amerikaanse homobelangenorganisatie Human Rights Campaign nam het initiatief voor de actie. Amnesty International heeft de actie scherp veroordeeld en de Nederlandse afdeling maakte een speciaal instructiefilmpje voor koning Willem-Alexander (‘Ons Rusland Gids’), zodat hij eind deze week ‘goed geïnformeerd naar Moskou komt’.

Lees ook:Kirgizië werkt aan nog strengere anti-homowet dan Rusland
Lees ook:Obama wint Nobelprijs voor de Vrede
Lees ook:RIGHTS OUT THERE – An evening about freedom and safety of LGBTIQ associations
Lees ook:Protest op Homomonument tegen nieuwe anti-homowet Oeganda
Lees ook:Start online trans-training

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>