Leer in Amsterdam – 40 jaar MSA

IMG_20160515_120958Vanaf vrijdag 29 oktober 2010 is op IHLIA-plein in de Openbare Bibliotheek te Amsterdam (OBA) de tentoonstelling Leer in Amsterdam: 40 jaar MSA te zien. De tentoonstelling biedt een overzicht van de geschiedenis van leer in Amsterdam vanaf het ontstaan van de eerste ontmoetingsplek voor homoleermannen in Amsterdam tot het 40-jarige bestaan van de Motor Sportclub Amsterdam in 2010 (bron: persbericht).

Geïllustreerd met archiefmateriaal, homo-erotische kunst en memorabilia uit het verleden van de club biedt Leer in Amsterdam: 40 jaar MSA een uniek overzicht van de geschiedenis van een scene en een subcultuur die doorgaans verborgen blijven voor de buitenwereld. Naast informatie over de geschiedenis van leer in Amsterdam en de geschiedenis van de motorclub voor homomannen in het bijzonder, bevat de tentoonstelling ook vijf unieke portretten van clubleden van verschillende generaties die openhartig vertellen over hun liefde voor leer en leermannen. De tentoonstelling is gratis te bezoeken op het in de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam van vrijdag 29 oktober 2010 tot 4 januari 2011.

Lees ook:Leatherpride Amsterdam 2010
Lees ook:Leatherpride Amsterdam ‘Get Ruff’
Lees ook:Filmserie: ‘Moving Lesbians’ in Atria en COC’s Shakespeare Club
Lees ook:Tentoonstelling Gewoon Anders ook in bibliotheek Amsterdam
Lees ook:Oriental Echoes – kunst en homoseksualiteit bij migranten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>